Amsteldijk | Amsterdamse School
Deze monumentale Amsterdamse School woning van 1920, op twee verdiepingen met dakterras, kreeg een complete restauratie en hier is rekening gehouden met het behoud en voortzetten van de vele art deco details, vooral in de trap en woonkamer meubilair.
Nieuwe Herengracht
In deze compacte badkamer is iedere centimeter van de beperkte ruimte optimaal benut.
Hier is voor alle onderdelen als kastfronten, wastafelkast en wasbakken, Hi-macs gebruikt.
Het diepe bad, niet alleen de ombouw, maar ook het bad zelf, is geheel vervaardigd van Hi-macs.
Jisp
De door WHD van staal opgebouwde schapenschuur in Jisp, heeft dezelfde Zwarthout-afwerking als het nabije woonhuis. Het overlaps aangebrachte zwart geblakerde hout en het niet alledaagse ontwerp, maken dit bouwwerk bijzonder.
(Zie voor het gebruikte Zwarthout ook de vakantiewoning in Schin op Geul).
Vierwindendwarsstraat
Dit pand in de Vierwindendwarsstraat is in zijn geheel door WHD Interieurbouw verbouwd.
Interessant onderdeel is een gehele etage gereserveerd voor een open ruime douche-bad/slaapkamerruimte.
Het luxe-gevoel ten top.
De Clercqstraat
In de De Clercqstraat is gekozen voor weer een heel andere stijl; op het felgekleurde groene tegelwerk zijn door WHD-vervaardigde koperen kranen aangebracht: met recht persoonlijk en op maat.
Kraanspoor: NDSM
In deze moderne verder zwart-grijze kantoorruimte heeft WHD een knalgele Hi-macs bedrijfskeuken vervaardigd.
Wij verzorgden ook de geluidsisolerende, met stof bespannen panelen en de algehele electra, inclusief met de handgemaakte zinken plantenbakken met verlichting.
Veemkade
De verbouw van dit penthouse is ontworpen door architect Paul Westerman. Het heeft een blauwe binnentuin, met een eiken trap en dakraam dat leidt naar het dakterras. Er zijn twee bij elkaar passende badkamers waar mintgroen hi-macs is toegepast. De dubbeldeuren naar de study zijn door WHD in Amerikaans notenhout vervaardigd.
Kattenburgergracht
Het appartement maakt onderdeel uit van een rijksmonumentaal pakhuis dat in de jaren ’80 is ingedeeld in een aantal grote woningen met meerdere verdiepingen. In de bestaande toestand werd er ruimtelijk nauwelijks geprofiteerd van de hoge verdiepingshoogte van de keuken en de woonkamer. Door een gedeelte van de trap te verplaatsen naar de woonkamer kon er een extra verdieping van 50m2 gerealiseerd worden en werd de woning in ruimtelijk opzicht veel spannender.
Dit project werd uitgevoerd samen met architect FRANTZEN et al (Tom Frantzen & Karel van Eijken), foto’s copyright Tom Frantzen.
Geuloever
Geuloever: Wat is er mooier dan wonen op een vrije locatie langs een rivier? Deze idyllische plek in het Limburgse landschap vraagt om een bijzondere woning om de vrije tijd door te brengen. Het terrein overstroomt bijna jaarlijks waarvoor een oplossing werd gevonden door de woning in zijn geheel op bomen te zetten, hoog boven het wassende water. Hierdoor gaat de woning volledig op in zijn omgeving. Behalve geen CO2 footprint heeft de woning hierdoor letterlijk geen footprint.
De woning is energieneutraal door gebruik van zonnecollectoren voor warm water, zonnepanelen voor electra en en een helofietenfilter voor rioolwater zuivering. Het materiaal is vrijwel geheel van biologische oorsprong.
De constructie bestaat uit Kert0 balken, SLS balken en houten I-liggers. Isolatie is cellulose. Het terras bestaat uit lariks balken , een eiken dek en Robinia balusters. Ook de bomen voor de gevel zijn van Robinia. De gevel is uit Zwarthout (shou-sugi-ban). Het betreft hier een design and construct principe waarmee WHD Interieurbouw samen hebben gewerkt met Zwarthout en de Upfrnt architecten.
- Uitvoering: WHD Interieurbouw, Goof Weijnen
- Idee: Zwarthout, Pieter Weijnen
- ontwerp en uitwerking: Upfrnt, Mark Spijkerman
- constructieadvies: Pieters Bouwtechniek, Jaap Dijks
- herkomst bomen: Staatsbosbeheer, Houtzagerij Van Dijk, Jan van Oossanen
- herkomst hout: LokaalHout, Laren