Energy neutral vakantiewoning in Limburg

Geuloever

Geuloever: Wat is er mooier dan wonen op een vrije locatie langs een rivier? Deze idyllische plek in het Limburgse landschap vraagt om een bijzondere woning om de vrije tijd door te brengen. Het terrein overstroomt bijna jaarlijks waarvoor een oplossing werd gevonden door de woning in zijn geheel op bomen te zetten, hoog boven het wassende water. Hierdoor gaat de woning volledig op in zijn omgeving. Behalve geen CO2 footprint heeft de woning hierdoor letterlijk geen footprint.

De woning is energieneutraal door gebruik van zonnecollectoren voor warm water, zonnepanelen voor electra en en een helofietenfilter voor rioolwater zuivering. Het materiaal is vrijwel geheel van biologische oorsprong.

De constructie bestaat uit Kert0 balken, SLS balken en houten I-liggers. Isolatie is cellulose. Het terras bestaat uit lariks balken , een eiken dek en Robinia balusters. Ook de bomen voor de gevel zijn van Robinia. De gevel is uit Zwarthout (shou-sugi-ban). Het betreft hier een design and construct principe waarmee WHD Interieurbouw samen hebben gewerkt met Zwarthout en de Upfrnt architecten.